iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywno-drobiowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy z ryżem lub kaszą .

Warzywno-drobiowy gulasz

Składniki:

Warzywno-drobiowy gulasz

 

  • 1/2 szt kukurydza w puszce,
  • 1 szt pietruszka korzeń,
  • 2 szt marchewka,
  • 2 szt udko,
  • 1 łyżka sosjer,
  • 1 szt kostka wołowa,
  • śmietana 18 proc,
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Warzywno-drobiowy gulasz
Udka gotujemy z pokrojoną marchewką i pietruszką . Ugotowane mięso rozdrabniamy .do wywaru dodajemy kukurydze pokrojona cebulę .wszystko gotujemy z dodatkiem sosjeru,kucharka . Zaciągamy śmietaną z odrobiną mąki .Dodajemy posiekana natkę pietruszki.