Sposób przygotowania:
Warzywny omlet w obręczy
Umyte i suche rzodkiewki oczyścić z ogonków i pokroić w słupki. Tak sama postąpić z cukinią. Cebulkę drobno pokroić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę średniej wielkości. Przełożyć wszystkie warzywa do miski. Do osobnej miski wbić jajka,dodać sól oraz pieprz i mleko. Energicznie przez około 1-2 minuty ubijać jajka aż dobrze się spienią. Jaja przelać do warzyw i delikatnie wymieszać. Z chleba wykroić ( nie wyrywać) miękisz. Na patelni roztopić masło i położyć chlebową obręcz. Wylać połowę masy jajecznej. Gdy górna warstwa będzie robić się galaretowata przewrócić omlet na druga stronę i dosmażyć. Postąpić tak samo z resztą składników. Przełożyć omlety na talerz,dodać wykrojony miękisz i jeść od razu. Smacznego!