Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wątrobiana zupa piure

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wątróbkę oczyścić, drobno posiekać, poddusić na maśle, oprószyć

Wątrobiana zupa piure

Składniki:

Wątrobiana zupa piure

 

  • 40 dag wątroby wieprzowej
  • 5 dag masła
  • łyżka mąki
  • wywar mięsny
  • 2 żółtka
  • sól

Sposób przygotowania:

Wątrobiana zupa piure
Wątróbkę oczyścić, drobno posiekać, poddusić na maśle, oprószyć mąką i dalej dusić. Następnie zalać ją wywarem mięsnym i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez sito i jeszcze raz zagotować w wywarze, przyprawić solą do smaku. Roztarte żółtka wlać do wazy i zalać gorącą zupą. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Tagi:

piure