Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa smażona z cebulką
Wątróbkę najpierw dobrze opłukać pod bieżącą wodą.
Nastepnie oczyszczam wątróbek z błonek, z wszystkiego co jest w niej niepotrzebne.
Cebule obrać a następnie pokroić w piórka i podsmażyć na oleju w większej patelni do zeszklenia.
Gdy cebula zeszkli się i zacznie przyrumieniać wyjąc cebule na talerz, a na patelnię dodać oczyszczoną wątróbkę.
Smażyć do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Gdy wątróbka jest miękka dodać podsmażoną cebulę wymieszać i podsmażyć jeszcze około 5 - 8 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nastepnie oczyszczam wątróbek z błonek, z wszystkiego co jest w niej niepotrzebne.
Cebule obrać a następnie pokroić w piórka i podsmażyć na oleju w większej patelni do zeszklenia.
Gdy cebula zeszkli się i zacznie przyrumieniać wyjąc cebule na talerz, a na patelnię dodać oczyszczoną wątróbkę.
Smażyć do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Gdy wątróbka jest miękka dodać podsmażoną cebulę wymieszać i podsmażyć jeszcze około 5 - 8 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
gusia1000