BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1160]

Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna wątróbka drobiowa w towarzystwie cebulki smakuje wszystkim moim domownikom dlatego często gości na moim stole.

Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

Składniki:

Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

 

  • wątróbka drobiowa około 400 g,
  • cebula 2 szt,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej lub smażenia,

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa smażona z cebulką
Wątróbkę najpierw dobrze opłukać pod bieżącą wodą.

Nastepnie oczyszczam wątróbek z błonek, z wszystkiego co jest w niej niepotrzebne.

Cebule obrać a następnie pokroić w piórka i podsmażyć na oleju w większej patelni do zeszklenia.

Gdy cebula zeszkli się i zacznie przyrumieniać wyjąc cebule na talerz, a na patelnię dodać oczyszczoną wątróbkę.

Smażyć do miękkości, mieszając od czasu do czasu.

Gdy wątróbka jest miękka dodać podsmażoną cebulę wymieszać i podsmażyć jeszcze około 5 - 8 minut.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.