Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z młodą marchewką
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez 3 minuty pod przykryciem. Marchewki skrobiemy z młodziutkiej skórki i dokładnie myjemy, osuszamy.
Następnie dorzucamy do cebuli i całość dusimy pod przykryciem, aż marchewki będą miękkie. Gotowe przekładamy do miseczki. Wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na patelni na której wcześniej smażyliśmy cebulę z marchewkami.
Smażymy je pod przykryciem z obu stron do zrumienienia. Gotowe przekładamy na talerze i oprószamy solą. Podajemy z ciepłą marchewką z cebulą.
Następnie dorzucamy do cebuli i całość dusimy pod przykryciem, aż marchewki będą miękkie. Gotowe przekładamy do miseczki. Wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na patelni na której wcześniej smażyliśmy cebulę z marchewkami.
Smażymy je pod przykryciem z obu stron do zrumienienia. Gotowe przekładamy na talerze i oprószamy solą. Podajemy z ciepłą marchewką z cebulą.