Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z duszoną cebulką
Wątróbkę myję i w razie potrzeby kroję na mniejsze części. Myję. Następnie przekładam do miski i zalewam mlekiem. Wkładam do lodówki na całą noc.
Wątróbkę wyciągam z lodówki, następnie do osobnej miski wsypuję mąkę.
Cebulke drobno siekam. Natkę również drobno siekam.
W rozgrzanym garnku wlewam masło klarowane. Nastepnie wrzucam cebulkę. Cebulę doprawiam solą i pieprzem, odstawiam aż cebula będzie rumiana.
Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam masło klarowane. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i smażę na patelni aż będzie złocista. Następnie dodaję podduszoną cebulkę.
Całość dokładnie mieszam i odstawiam z palnika. Podaję na ciepło.
Wątróbkę wyciągam z lodówki, następnie do osobnej miski wsypuję mąkę.
Cebulke drobno siekam. Natkę również drobno siekam.
W rozgrzanym garnku wlewam masło klarowane. Nastepnie wrzucam cebulkę. Cebulę doprawiam solą i pieprzem, odstawiam aż cebula będzie rumiana.
Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam masło klarowane. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i smażę na patelni aż będzie złocista. Następnie dodaję podduszoną cebulkę.
Całość dokładnie mieszam i odstawiam z palnika. Podaję na ciepło.