katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię łączenie owoców z mięskiem. Śliwka jako dodatek do mięsa jakoś mi pasuje począwszy od schabu ze śliwką.

Roladki ze śliwką

Składniki:

Roladki ze śliwką

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze śliwką
Śliwki myjemy i osuszamy, kroimy na połowy i wyjmujemy pestki. Plastry mięsa rozbijamy dość cienko i oprószamy sola i pieprzem. Odkładamy na ok 30 min do lodówki .

Po wyjęciu z lodówki na każdy plaster mięsa kładziemy po 5-6 połówek śliwek( jeśli śliwki są kwaśne oprószamy troszkę cukrem pudrem).

Zwijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu obracając kilka razy.