Sposób przygotowania:
Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami
Wątróbkę dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Pieczarki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę drobno kroimy. Na patelnię wrzucamy masło. Dodajemy wątróbkę, pieczarki oraz cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy i razem smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody. Chwilę dusimy. Następnie wlewamy śmietanę i wrzucamy pomidorki. Dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotową potrawę wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem.
![Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-duszona-w-smietanie-z-pieczarkami-245471.jpg)
![Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-duszona-w-smietanie-z-pieczarkami-245472.jpg)
![Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-duszona-w-smietanie-z-pieczarkami-245473.jpg)
![Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami Wątróbka duszona w śmietanie z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-duszona-w-smietanie-z-pieczarkami-245474.jpg)