Sposób przygotowania:
Wątróbka po mojemu
Wątróbkę wsadzamy do miski z mlekiem i moczymy. A w tym czasie przygotowujemy sobie smażoną cebulkę.
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy drobno. Na patelni rozpuszczamy 2-3 łyżek masła roślinnego i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Lekko podsmażamy i zalewamy wodą. Dusimy na niewielkim ogniu a pod sam koniec duszenia przyprawiamy solą i bazylią do smaku.
Wątróbkę pojedynczo wyjmujemy z miski z mlekiem i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i po kolei układamy wątróbkę. Smażymy na małym ogniu z obu stron, aby wątróbka nie pryskała tłuszczem. Pod sam koniec smażenia posypujemy solą do smaku. Gotową wyjmujemy na talerz i kładziemy na nią smażoną cebulę. Smacznego.
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy drobno. Na patelni rozpuszczamy 2-3 łyżek masła roślinnego i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Lekko podsmażamy i zalewamy wodą. Dusimy na niewielkim ogniu a pod sam koniec duszenia przyprawiamy solą i bazylią do smaku.
Wątróbkę pojedynczo wyjmujemy z miski z mlekiem i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i po kolei układamy wątróbkę. Smażymy na małym ogniu z obu stron, aby wątróbka nie pryskała tłuszczem. Pod sam koniec smażenia posypujemy solą do smaku. Gotową wyjmujemy na talerz i kładziemy na nią smażoną cebulę. Smacznego.