klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Wątróbka z ananaskiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dla smakoszy wątróbki cos nowego

Wątróbka z ananaskiem

Składniki:

Wątróbka z ananaskiem

 

  • około 40 dkg watróbki,
  • 3 szklanki zimnego mleka,
  • 2 cebule,
  • 5 krążków ananasa z puszki,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyzka maki.

Sposób przygotowania:

Wątróbka z ananaskiem
Wątróbke moczymy w mleku. cebule kroimy w talarki i dokładamy do mleka z watróbką. Trzymamy razem 35 minut. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy odsączona z mleka watróbkę, smazymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym dodając pokrojonego w kawałki ananasa i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. odsączone z mleka krążki cedbuli panierujemy w mace i smazymy . wyjmujemy z piekarnika watróbkę z ananasem, dodajemy cebulę. dekorując natką pietruszki podajemy gorące danie..