Rak Robert

Rak Robert

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Wątróbka z jabkami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Porcja na 4 osoby lub 2 bardzo głodne.

Wątróbka z jabkami.

Składniki:

Wątróbka z jabkami.

 

  • Około 1 kg wątroby wieprzowej.
  • 4 średnie cebule.
  • 2 jabłka dobrze oby były kwaśne ale, mogą być słodkie.
  • Olej lub smalec.
  • Sól, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabkami.
Wątróbkę płuczemy w wodzie kroimy w cienkie 1,5 cm paski. Smażymy posiekaną cebule w paski na oleju lub smalcu.Gdy cebula nam się zrumieni kładziemy na nią pokrojoną wątróbkę.dusimy pod przykryciem ok 10 minut po tym czasie dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jabłka.Dusimy jeszcze chwile żeby powstał sos i wątróbka była w miarę miękka.Solimy i posypujemy pieprzem wątróbkędopiero na talerzu do smaku.