pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Klasyka w pysznym wydaniu

Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami
Wątróbkę opłukać. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać trochę oleju, Wątróbkę chwilę podsmażyć. cebulę drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić. Cebulę i pieczarki dodać do wątróbki - chwilę razem [przesmażyć. Wątróbkę podlać wodą. Dodać obraną i startą połówkę jabłka. Wymieszać. Dusić pod przykryciem ok 25 minut na średnim ogniu. Jeśli trzeba podlewać odrobiną wrzącej wody. W czasie duszenia od czasu do czasu przemieszać mięso na patelni. Na koniec posolić do smaku i wymieszać. Podawać np. z młodymi ziemniaczkami.
Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami
Obtoczoną w mące wątróbkę przesmażyć z cebulą i pieczarkami
Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami
Dodać starte jabłko i dusić pod przykryciem
Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami
Duszoną wątróbkę przemieszać od czasu do czasu i na koniec posolić