anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Wątróbka z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka z królika jest bardzo delikatna, i wyrazista w smaku. Przygotowanie zajmuje mało czasu i wysiłku.

Wątróbka z królika

Składniki:

Wątróbka z królika

 

  • 1 kg wątróbek z królika
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka z królika
Wątróbki umyciu dokładnie oczyścić. Smalec rozgrzać na patelni i ułożyć osuszoną wątróbkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Smażyć na małym ogniu około 20 minut dopiero pod koniec smażenia przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę podsmażyć. Dość często odwracać w czasie smażenia. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Tagi:

mięso danie