Sposób przygotowania:
Królik po myśliwsku
Przygotować marynatę z pociętej w półplasterki cebuli poszatkowanego drobno tymianku, pietruszki i pokrojonego w plasterki czosnku. W przygotowaną marynatą zamarynować królika na minimum 2 godziny (im dłużej tym lepiej).
Wyjąć królika z marynaty, usunąć czosnek, królika zrumienić na rozgrzanym oleju. Do zrumienionego królika dodać resztę marynaty, grzyby pokrojone w plastry, sól i pieprz do smaku. Podsmażyć minutkę, dolać wino i Brendy (w takiej kolejności gdyż wlane na gorącą patelnie Brendy mogłoby się zapalić). Piec aż królik będzie miękki w razie konieczności dolać wody.
Wątróbkę z królika zeskrobać i dołożyć do sosu. Piec przez 2-3 minuty.
Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną zasmażaną.
Wyjąć królika z marynaty, usunąć czosnek, królika zrumienić na rozgrzanym oleju. Do zrumienionego królika dodać resztę marynaty, grzyby pokrojone w plastry, sól i pieprz do smaku. Podsmażyć minutkę, dolać wino i Brendy (w takiej kolejności gdyż wlane na gorącą patelnie Brendy mogłoby się zapalić). Piec aż królik będzie miękki w razie konieczności dolać wody.
Wątróbkę z królika zeskrobać i dołożyć do sosu. Piec przez 2-3 minuty.
Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną zasmażaną.