Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Żołądki z indyka z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawka o ile ktoś lubi podroby to polecam. Ja dziś przygotowałam żołądki indyka w sosie własnym z dodatkiem marchewki.

Żołądki z indyka z marchewką

Składniki:

Żołądki z indyka z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Żołądki z indyka z marchewką

I

Żołądki z indyka z marchewką

1. Żołądki oczyszczam, kroję w plastry, myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 60 minut. Żołądki po ugotowaniu przelewam przez sitko, wywar zostawiam.

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki.

3. Następnie do warzyw dodaję ugotowane żołądki, wlewam wywar po ugotowaniu żołądków, dodaję ziele angielskie, obie papryki, sól, pieprz, kostkę rosołową i gotuje około 20 minut.

4. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
6. Smacznego.