jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Wędzone udka kolorwo podane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

w sam raz na przyjecie dla rodziny i przyjaciół

Wędzone udka kolorwo podane

Składniki:

Wędzone udka kolorwo podane

 

  • 2 wędzone udka drobiowe
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka ananasa
  • puszka kukurydzy
  • strąk czerwonej papryki
  • strąk żółtej papryki
  • 10-15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki koperku
  • łyżeczka przyprawy typu wegeta
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki zalewy z ananasa
  • ewentualnie pieprz

Sposób przygotowania:

Wędzone udka kolorwo podane
Mięso z wędzonych udek drobiowych pokrój w kostkę. Fasolę i kukurydzę osącz z zalewy. Ananas pokrój w kostkę (jeżeli jest w plastrach) , zalewę zachowaj (wlej do szklanki). Czerwoną i żółtą paprykę oczyść z gniazd nasiennych i białych błon, pokrój w niewielką kostkę, Żółty ser pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Majonez wymieszaj z kilkoma łyżeczkami zalewy z ananasa oraz przyprawą typu wegeta do smaku. Sos majozenowo - ananasowy wlej do miski, wymieszaj z pozostałymi składnikami, oprósz koperkiem. Sałatka musi się przegryźć, więc najlepsza jest po kilku godzinach od zrobienia lub na drugi dzień. Jeżeli lubisz bardziej pikantne potrawy, możesz doprawić ją pieprzem.