Sposób przygotowania:
Wędzone udka kolorwo podane
Mięso z wędzonych udek drobiowych pokrój w kostkę. Fasolę i kukurydzę osącz z zalewy. Ananas pokrój w kostkę (jeżeli jest w plastrach) , zalewę zachowaj (wlej do szklanki). Czerwoną i żółtą paprykę oczyść z gniazd nasiennych i białych błon, pokrój w niewielką kostkę, Żółty ser pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Majonez wymieszaj z kilkoma łyżeczkami zalewy z ananasa oraz przyprawą typu wegeta do smaku. Sos majozenowo - ananasowy wlej do miski, wymieszaj z pozostałymi składnikami, oprósz koperkiem. Sałatka musi się przegryźć, więc najlepsza jest po kilku godzinach od zrobienia lub na drugi dzień. Jeżeli lubisz bardziej pikantne potrawy, możesz doprawić ją pieprzem.