Sposób przygotowania:
Wegańska kokosowa Panna Cotta
Z 400 ml mleka kokosowego odlać 1/4 szklanki ,resztę zagotować.Do szklanki z mlekiem dodać mączkę ziemniaczaną,cukier i dokładnie wymieszać aby nie było grudek i wylać na gotujące się mleko energicznie mieszając.Tak przygotowany budyń zdiąć z ognia i dodać śmietankę sojową cały czas energicznie mieszając.Powstanie gładka,aksamitna masa budyniowa,którą przelewamy do salaterek,(Ja najpierw płucze je zimna wodą co ułatwia wyjęcie deseru na talerz)studzimy,następnie wstawiamy na ok 2 godz do lodówki bądź na 30 min do zamrażalnika. Schłodzony deser przekładamy na talerz,polewamy syropem pomarańczowym i dekorujemy plastrami pomarańczy. Smacznego!!!
Kathlyn
Netka
kasiunia.1981
U mnie to samo,mięso to podstawa;)