Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegańska sałatka z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna lekko słodka sałatka dla wegan i nie tylko :)

Wegańska sałatka z rukolą

Składniki:

Wegańska sałatka z rukolą

 

  • 10 dag rukoli
  • 8 czerwonych pomidorków cherry
  • 8 żółtych pomidorków cherry
  • 8 czerwono-czarnych pomidorków cherry
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 10 dag makaronu z 5 zbóż- mini wstążeczki
  • 4 łyżki octu winnego
  • syrop malinowy
  • sól
  • pieprz biały mielony

 

Sposób przygotowania:

Wegańska sałatka z rukolą
Makaron gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy. Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą. Olej mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, podajemy od razu po przygotowaniu.

Tagi:

rukola makaron