Sposób przygotowania:
Placuszki jogurtowe z jabłkiem
Jabłko umyłam, obrałam. Przekroiłam na ćwiartki a następnie pokroiłam w cienkie plasterki. Wrzuciłam do miseczki, wsypałam cynamon i razem wymieszałam. Do większej miski przesiałam mąkę, dodałam sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Dodałam cukier puder, roztopione masło, jogurt i jajka oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko razem wymieszałam.
Na patelnię na rozgrzany olej kładłam niewielkie placuszki ( podczas smażenia jeszcze urosną) po krótkiej chwili na wierzch położyłam plasterki jabłka, przewróciłam na druga stronę i smażyłam aż się zrumienią.
Można podawać posypane cukrem pudrem, bądź z dżemem.
Na patelnię na rozgrzany olej kładłam niewielkie placuszki ( podczas smażenia jeszcze urosną) po krótkiej chwili na wierzch położyłam plasterki jabłka, przewróciłam na druga stronę i smażyłam aż się zrumienią.
Można podawać posypane cukrem pudrem, bądź z dżemem.
SylaUla
Magdalena88
ciasteczka
mocsłodkości
Czekoladka 2