iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wegetariańskie Bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wegetariańskie Bolognese z brokułem i szpinakiem

Wegetariańskie Bolognese

Składniki:

Wegetariańskie Bolognese

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść szpinaku
  • 1 szt brokuły
  • przyprawa do spaghetti bolognese kamis
  • pulpa pomidorowa
  • sól morska
  • mozzarella

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie Bolognese
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Czosnek siekamy drobno. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy czosnek dodajemy pokrojony szpinak - mieszamy. Dodajemy ugotowany wcześniej brokuł pokrojony na różyczki - mieszamy - doprawiamy przyprawą do sosu bolognese , solą do smaku. Dodajemy pulpę pomidorową i mieszamy lekko. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron - mieszamy. Na koniec dodajemy mozzarelle pokrojoną w kosteczkę . Podajemy