Sposób przygotowania:
Wegetariańskie szaszłyki na grilla
Paprykę kroimy w kawałki, większe pieczarki przekrawamy na pół lub cwiartki. Czosnek zostawiamy w całości(obrany ze skórki), cebulkę kroimy na średnie kawałki. Cukińie nalezy pokroić w plasterki grubości ok 1 cm. Możemy dodać male kukurydzki ze słoiczka lub pomidorki koktailowe. Warzywka zamaczamy na chwilkę w oleju zmiesznym z przyprawą do grilla. Nadziewamy na przemian na patyczki grillowe.
Na sam koniec możemy na jedną stronę dodać starty żółty ser i zdjąc z grilla szaszłyki po jego rozpuszczeniu.
Zamiast przyprawy do grilla można dać ulubione zioła oraz sól i pieprz - z pierczarkami swietnie smakuje rozmaryn, z pomidorkami bazylia.. papryka też będzie świetna. Jak kto woli.
Na sam koniec możemy na jedną stronę dodać starty żółty ser i zdjąc z grilla szaszłyki po jego rozpuszczeniu.
Zamiast przyprawy do grilla można dać ulubione zioła oraz sól i pieprz - z pierczarkami swietnie smakuje rozmaryn, z pomidorkami bazylia.. papryka też będzie świetna. Jak kto woli.