marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Węgierki marynowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z przetworów,które robię w domu najbardziej lubię marynowane węgierki

Węgierki marynowane

Składniki:

Węgierki marynowane

 

  • śliwki węgierki,
  • 0,5 litra octu 10 %,
  • 1 kilogram cukru
  • 0,5 litra wody

Sposób przygotowania:

Węgierki marynowane
Śliwki węgierki umyć,sparzyć wrzątkiem.Wyjąć z nich pestki krojąc śliwkę na pół.Następnie ułożyć w słoiku.Ocet,wodę i cukier zagotować.Zimną zalewą zalać śliwki,zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu.Nie pasteryzować.

Tagi:

śliwki