Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

White cakes

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

White cakes

Składniki:

White cakes

 

  • 6 jajek
  • 300 g cukru
  • 1torebka cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka otartej skórki pomarań.
  • 330 g mąki
  • 100 g zagęstnika np. mąki ziemniaczanej
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Op. Wiórek kokosowych

 

Sposób przygotowania:

White cakes
Jajka wbić do miski i utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym solą i skórką pomarańczową. Makę wymieszać z zagęstnikiem i proszkiem do pieczenia, przesiać na masę jajeczną i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć na każdej ciasto i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.. Wyjąć ciasto i ostudzić. Przesiać cukier puder wymieszać i dodać wiórki kokosowe ułożyć obie części ciasta i ułożyć jedną na drugiej .

Tagi:

jajko jajka