Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Wiatraczki z serem i wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne wiatraczki z wołowiną i serem twarogowym

Wiatraczki z serem i wołowiną

Składniki:

Wiatraczki z serem i wołowiną

 

  • 225 g zimnej pieczeni wołowej
  • 225 g twarożku
  • 3 łyżki chrzanu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 40 g nadziewanych oliwek, pokrojonych w plastry

Sposób przygotowania:

Wiatraczki z serem i wołowiną
Wołowinę pokroić w cieniutkie plasterki. Ser wymieszać z chrzanem i szczypiorkiem.
Każdy plaster mięsa wołowego posmarować serem i zwinąć w roladę; pokroić na mniejsze kawałeczki.

Położyć na półmisku wyłożonym woskowanym papierem. Każdy wiatraczek dekorować plasterkiem oliwki. Chłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Podawać