KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Wiejski kociołek z zacierkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wiejski kociołek z zacierkami to danie jednogarnkowe, jest sycące,łatwe i szybkie do wykonania .Dzięki przyprawą ma wspaniały aromat i smak.

Wiejski kociołek z zacierkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski kociołek z zacierkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wiejski kociołek z zacierkami
Mięso myjemy ,osuszamy i kroimy w paski. Oprószamy solą, przyprawą do gulaszu i papryką słodką. Następnie obsmażamy na oleju, na delikatny złoty kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą tak by zakryła mięso. Doprawiamy vegetą, ziołami i bazylią. Gotujemy 15 min. na wolnym ogniu. Na rozgrzanej patelni smażymy pomidory (na wolnym ogniu),wyciskamy czosnek. Rozgniatamy pomidory widelcem aż będzie jednolita konsystencja. Dodajemy do mięsa i gotujemy. Z mąki, wody i odrobiny soli zagniatamy ciasto i robimy kluski-zacierki. Dodajemy do mięsa i gotujemy przez 5 minut często mieszając. Gotowe
Wiejski kociołek z zacierkami
Pokrojone ,przyprawione mieso obsmażamy na patelni aż się zrumieni.
Wiejski kociołek z zacierkami
Na drugiej patelni smazymy pomidory z czosnkiem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wiejski kociołek z zacierkami
Zagniatamy ciasto z maki wody i soli.Odrywamy małe kawałki i formujemy małe wałeczki(zacierki).
Wiejski kociołek z zacierkami
Do gotującego sie garnka z miesem dodajemy zacierki i gotujemy jescze 5min mieszając co jakiś czas.