Sposób przygotowania:
Wiejski kociołek z zacierkami
Mięso myjemy ,osuszamy i kroimy w paski. Oprószamy solą, przyprawą do gulaszu i papryką słodką. Następnie obsmażamy na oleju, na delikatny złoty kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą tak by zakryła mięso. Doprawiamy vegetą, ziołami i bazylią. Gotujemy 15 min. na wolnym ogniu. Na rozgrzanej patelni smażymy pomidory (na wolnym ogniu),wyciskamy czosnek. Rozgniatamy pomidory widelcem aż będzie jednolita konsystencja. Dodajemy do mięsa i gotujemy. Z mąki, wody i odrobiny soli zagniatamy ciasto i robimy kluski-zacierki. Dodajemy do mięsa i gotujemy przez 5 minut często mieszając. Gotowe
Dorcia
KingaKosmala13
burakcukrowy
Może chodziło o to że na bogato? :)
Brzmi pysznie:)
Dorcia