Sposób przygotowania:
Wielkanocna ćwikła
Buraczki myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraczki ścieramy na tarce o małych oczkach. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 2 łyżki chrzanu. Chrzan dodajemy do buraczków. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem. Dodajemy oliwę z oliwek. Dokładnie mieszamy i gotowe.
![Wielkanocna ćwikła Wielkanocna ćwikła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocna-cwikla-255931.jpg)
![Wielkanocna ćwikła Wielkanocna ćwikła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocna-cwikla-255932.jpg)
![Wielkanocna ćwikła Wielkanocna ćwikła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocna-cwikla-255933.jpg)