zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Wielkanocne cannelloni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

I jak tu się nie zdenerwować. Na Boże Narodzenie nie było prądu a teraz nie ma wody. Tak więc w przymusowej przewie dodaję przepis na wielkanocne cannelloni.

Wielkanocne cannelloni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielkanocne cannelloni

 

  • 10 plastrów sera edamskiego
  • 7 jajek ( ugotowanych na twardo )
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 plastrów wędzonej surowej polędwicy
  • 10 kawałków kabanosów ( kawałki długie na szerokość sera )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki wasabi
  • 1 łyżka majonezu ( czubata )

Sposób przygotowania:

Wielkanocne cannelloni
Obrane jajka za pomocą siatki pokroić w kostkę ( można użyć normalnie noża ).

Do jajek wsypać posiekaną natkę i dodać wasabi, majonez oraz sól i pieprz, wymieszać łącząc składniki.

Na desce lub talerzu położyć plaster sera, polędwicy ( w razie potrzeby dociąć ) i potem rozsmarować masę jajeczną i ułożyć na jednym brzegu kawałek kabanosa.

Zwinąć roladkę tworząc cannelloni.

Tak samo przygotować resztę cannelloni.

Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.
Wielkanocne cannelloni
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Wielkanocne cannelloni
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Wielkanocne cannelloni
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.

Tagi:

przystawki