Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne roladki z bakłażana, faszerowane serem feta, wędzonym łososiem oraz posiekanymi listkami bazylii.

Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Ser feta wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Wędzonego łososia kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do sera. Dodajemy również zioła prowansalskie, dwie łyżki oliwy, pieprz oraz posiekaną bazylię. Mieszamy.

Bakłażana dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Skrapiamy je sokiem z cytryny i grillujemy na tacce przez kilka minut, do momentu, aż bakłażan zmięknie. Następnie smarujemy plastry farszem i zwijamy bakłażana w roladki.

Spinamy je wykałaczkami, nacieramy oliwą z oliwek, układamy na tacce i grillujemy przez kilka minut.
Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Ser feta wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Wędzonego łososia kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do sera.
Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Dodajemy również zioła prowansalskie, dwie łyżki oliwy, pieprz oraz posiekaną bazylię.
Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Skrapiamy je sokiem z cytryny i grillujemy na tacce przez kilka minut, do momentu, aż bakłażan zmięknie.