Sposób przygotowania:
Grillowane roladki z bakłażana z fetą i łososiem
Ser feta wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Wędzonego łososia kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do sera. Dodajemy również zioła prowansalskie, dwie łyżki oliwy, pieprz oraz posiekaną bazylię. Mieszamy.
Bakłażana dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Skrapiamy je sokiem z cytryny i grillujemy na tacce przez kilka minut, do momentu, aż bakłażan zmięknie. Następnie smarujemy plastry farszem i zwijamy bakłażana w roladki.
Spinamy je wykałaczkami, nacieramy oliwą z oliwek, układamy na tacce i grillujemy przez kilka minut.
Bakłażana dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Skrapiamy je sokiem z cytryny i grillujemy na tacce przez kilka minut, do momentu, aż bakłażan zmięknie. Następnie smarujemy plastry farszem i zwijamy bakłażana w roladki.
Spinamy je wykałaczkami, nacieramy oliwą z oliwek, układamy na tacce i grillujemy przez kilka minut.