Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wielkanocne fusion – sos do jajek :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Odstępstwo od tradycji – smakowity sos do jajek o orientalnym smaku.

Wielkanocne fusion – sos do jajek :

Składniki:

Wielkanocne fusion – sos do jajek :

 

  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu ekologicznego
  • 2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
  • 2 łyżki Sosu śliwkowego
  • pieprz mielony do smaku
  • szczypta Ksylitolu do smaku ( cukier brzozowy )
  • 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
  • 3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
  • 3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne fusion – sos do jajek :
Wszystkie składniki wymieszać .Podawać na świeżo do jajek na twardo .Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu .