Sposób przygotowania:
Wielkanocne galaretki
* Jeżeli nie mamy rosołu można użyć kostki rosołowej, lub warzywnej. Do przygotowania galaretki użyłam "końcówki" rosołu. Jedną nogę z kurczaka obrać ze skórki , mięso pokroić na kawałeczki. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Skorupki dokładnie oczyścić , wewnątrz , następnie sparzyć wodą, wyciągnąć pozostałe błonki. Skorupki pozostawić do osuszenia. Następnie wymieszać 250 ml ciepłego rosołu z żelatyną, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Na dno skorupki układać kurczaka, następnie po łyżeczce kukurydzy. Ustawić skorupki tak, aby nie przewracały się, zalać rosołem. Gdy przestygną , wstawić do lodówki. Oczywiście można dodać dużo więcej składników. Smacznego:)
edytaha
jaNina
Polpal
agabi22
Polpal widzę , że strasznie się czepiasz tych ozdób "talerzowych" . Tak, ja wiem, że nie wolno nic niejadalnego układać na talerzach.
Ale przecież wiadomo, że moja rodzina bukszpanu nie zje:)