KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Wielkanocne jajeczko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wielkanocne jajeczko na śniadanko.

Wielkanocne jajeczko. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne jajeczko.

 

  • jajko,
  • duża łyżka ziołowego serka philadelphia,
  • łyżka jogurtu,
  • zielenina do dekoracji,
  • sól, pieprz do smaku,
  • szczypiorek,

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajeczko.
Jajko gotujemy na twardo, przecinamy na połowę, usuwamy żółtko. Serek, jogurt, żółtko, pokrojony szczypiorek, przyprawy do smaku, wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę. Jajka faszerujemy gotową masą, posypujemy szczypiorkiem. Talerz dekorujemy zieleniną z akcentem kiełków, bukszpanu i czerwonym dodatkiem ( najlepiej porzeczki lub żurawina). Na dekoracji układamy dwie połówki gotowego jajka. SMACZNEGO.
Wielkanocne jajeczko.
Jajko gotujemy na twardo, obieramy z skorupki.
Wielkanocne jajeczko.
Ugotowane dzielimy na połowę i usuwamy żółtko.
Wielkanocne jajeczko.
Szczypiorek kroimy cieniutko, przygotowujemy również zieleninę do dekoracji.
Wielkanocne jajeczko.
Faszerujemy jajka wg. przepisu, układamy na dekoracji.