Sposób przygotowania:
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem
Ugotować jajko na twardo. Przełożyć do zimnej wody by ostygło. Obrać ze skorupki.
Utrzeć jajko na puch z majonezem i szczyptą kurkumy ( chodzi o to by kurkuma nadała masie jednolity żółty kolor ).
Z umytego ogórka ściąć za pomocą obieraczki do ziemniaków 12 długich pasków ( najlepiej po obu stronach ogórka by nie były to paski środkowe z nadmiarem pestek).
Na 6 pasków ogórka kłaść z jednego końca pastę jajeczną i obwijać na około paskiem tworząc rolkę.
Potem zawijać na około drugi pasek ogórka.
Dekorować 3 rolki czarnym , a 3 czerwonym kawiorem i listkami kopru.
* Moja rada przygotować pastę i paski ogórka wcześniej. Trzymać w lodówce zakryte folią. Bezpośrednio przed podaniem paski ogórka osuszyć i przygotowywać rolki i od razu podawać ( jeśli będą za długo stały na stole to ogórek puści sok i rolki podejdą płynem co może brzydko wyglądać).
Utrzeć jajko na puch z majonezem i szczyptą kurkumy ( chodzi o to by kurkuma nadała masie jednolity żółty kolor ).
Z umytego ogórka ściąć za pomocą obieraczki do ziemniaków 12 długich pasków ( najlepiej po obu stronach ogórka by nie były to paski środkowe z nadmiarem pestek).
Na 6 pasków ogórka kłaść z jednego końca pastę jajeczną i obwijać na około paskiem tworząc rolkę.
Potem zawijać na około drugi pasek ogórka.
Dekorować 3 rolki czarnym , a 3 czerwonym kawiorem i listkami kopru.
* Moja rada przygotować pastę i paski ogórka wcześniej. Trzymać w lodówce zakryte folią. Bezpośrednio przed podaniem paski ogórka osuszyć i przygotowywać rolki i od razu podawać ( jeśli będą za długo stały na stole to ogórek puści sok i rolki podejdą płynem co może brzydko wyglądać).
2milutka
marietta