SUPERPRZEPIS

Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej

  • 10
         
ocena: 5/5 głosów: 15
Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej Więcej zdjęć (4)

Pyszne i kolorowe roladki z grillowanej cukinii z pastą jajeczną i szczypiorkiem.

Składniki:

Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej

 

  • 5 podłużnych plastrów z cukini
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka szczypior + 5 łodyżek
  • 2 łyżki oliwy (oliwę można zastąpić majonezem)
  • sól,pieprz (wg.uznania)

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej
Na wysmarowanej olejem patelni grillujemy paski cukini z obu stron-odsączamy na ręczniku papierowym. Umyty i osuszony szczypior kroimy drobniutko. Ugotowane na twardo jajka siekamy nożem lub za pomocą kółeczka i wrzucamy do miski,dodajemy szczypiorek,oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem-całość mieszamy. Na każdy pasek cukini po jej całej długości rozprowadzamy pastę jajeczną i zwijamy w rulonik. Związujemy szczypiorkiem i wykładamy na talerz. SMACZNEGO. . .
Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej
Na wysmarowanej olejem patelni grillujemy paski cukini z obu stron-odsączamy na ręczniku papierowym.
Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej
Umyty i osuszony szczypior kroimy drobniutko. Ugotowane na twardo jajka siekamy nożem lub za pomocą kółeczka i wrzucamy do miski,dodajemy szczypiorek,oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem-całość mieszamy.
Zawijaski z cukinii i pasty jajecznej
Na każdy pasek cukini po jej całej długości rozprowadzamy pastę jajeczną i zwijamy w rulonik. Związujemy szczypiorkiem i wykładamy na talerz.