Sposób przygotowania:
Ruloniki królewskie
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, a kiedy będą zimne rozgnieść je widelcem, dodać musztardę, szczypior, majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Szparagi odsączyć z zalewy. W osolonej wodzie podgotować kilka minut brokuła, kalafior i karotkę. Bulion zagotować i do gorącego dodać żelatynę i dobrze wymieszać, aż żelatyna się rozpuści. Rozłożyć 6 plastrów szynki i na każdym z nich rozsmarować pastę jajeczną, potem poukładać szparagi i złożyć rogi szynki do siebie na zakładkę.Następnie przygotować pozostałe 6 plastrów szynki i układać na nich pojedynczo nadzianą szynkę złączeniami do spodu i znowu zwinąć na zakładkę. Tak przygotowane rulony układać w szerokim, niewysokim naczyniu, a na każdy rulon położyć po kawałku pokrojonego w pół plastry pomidora, a w wolnych miejscach poukładać ugotowane warzywa i wszystko zalać gotową, ciepłą zalewą. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
msewka
Natala1210
wedith1
Jojo
luna
Doro