Sposób przygotowania:
Wieloskładnikowa sałatka z majonezem
Wszystkie warzywa płuczemy, wkładamy do garnka bez obierania i gotujemy do miekkości ( nie rozgotować).
Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skórek i pokroić w kostkę.
Włożyć do wiekszego naczynia, dodać ugotowane na twardo, obrane ze skorupek i pokrojone w większą kostkę jajka.
Dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki, obraną pokrojoną w kostkę cebule oraz odsączone z zalewy kukurydza i groszek konserwowy.
Na samym końcu dodać ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość wymieszać połączyć z musztardą i majonezem, doprawić pieprzem i solą i ponownie wymieszać.
Podawać do mięs, kiełbasy na gorąco itp.
Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skórek i pokroić w kostkę.
Włożyć do wiekszego naczynia, dodać ugotowane na twardo, obrane ze skorupek i pokrojone w większą kostkę jajka.
Dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki, obraną pokrojoną w kostkę cebule oraz odsączone z zalewy kukurydza i groszek konserwowy.
Na samym końcu dodać ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość wymieszać połączyć z musztardą i majonezem, doprawić pieprzem i solą i ponownie wymieszać.
Podawać do mięs, kiełbasy na gorąco itp.
gusia1000