iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wielowarzywna sałatka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna sałatka imprezowa polecam

Wielowarzywna sałatka konserwowa

Składniki:

Wielowarzywna sałatka konserwowa

 

  • 1/2 słoika pieczarki konserwowe
  • 1/2 słoika papryka konserwowa
  • 1/2 puszki groszek konserwowy
  • 1 szt cebula
  • 1/2 słoika oliwki zielone
  • 4 szt jajko
  • 5 szt ogórek konserwowy
  • Szczypiorek cienki
  • majonez

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna sałatka konserwowa
Ogórki konserwowe odcedzamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Groszek odcedzamy i dodajemy do ogórków. Pieczarki odcedzamy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy i siekamy. Paprykę odcedzamy i kroimy drobno. Szczypiorek myjemy i siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy.

Tagi:

jajko jajka