Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wieprzowe szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szaszłyki są najlepszą przekąską z grilla podczas spotkań z przyjaciółmi.

Wieprzowe szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wieprzowe szaszłyki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe szaszłyki z grilla
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Olej, keczup, szczyptę papryki i pieprzu oraz czosnek wymieszać. Zalać mięso, ponownie wymieszać, odstawić na godzinę. Paprykę i boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę. Smażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym grillu. Podczas pieczenia polewać pozostałą marynatą. Podawać z musztardą i/lub keczupem.
Wieprzowe szaszłyki z grilla
Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczkach.
Wieprzowe szaszłyki z grilla
Smażymy na mocno rozgrzanym grillu na rumiany kolor.