WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1294]

Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieprzowina pokrojona na drobne kawałki smażona z cebulą, kalafiorem i makaronem z zupki chińskiej. Przyprawiona na ostro.

Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem

 

  • ok. 350g mięsa wieprzowego (schab, szynka lub karkówka)
  • 0,5 główki kalafiora (takiego większego)
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • papryka ostra i słodka w proszku
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 1 zupka chińska (rosół)

Sposób przygotowania:

Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem

ETAP 1:

Kalafiora ugotować. Mięso pokroić na drobne kawałki i wrzucić do miski. Posypać dość obficie solą, paprykami w proszku i pieprzem ziołowym. Wymieszać i odstawić do zamarynowania na min. 2-3 godziny. Następnie przełożyć na patelnię i obsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przykryć i dusić do miękkości.

Dodać pokrojonego na kawałki kalafiora i przesmażyć aż się zarumieni. W międzyczasie przygotować zupkę chińską według instrukcji na opakowaniu. Gdy makaron napęcznieje odcedzić go i dodać na patelnię.

Smażyć razem wszystko aż się przyrumieni.

W razie potrzeby doprawić na koniec solą i pieprzem.

Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem
Wieprzowina po usmażeniu z kalafiorem i makaronem na patelni
Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem
Makaron z zupki chińskiej dodany do mięsa z kalafiorem
Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem
Podsmażone mięso wymieszane z pokrojonym kalafiorem
Wieprzowina smażona z kalafiorem i makaronem
Zamarynowane mięso przełożone na patelnię do usmażenia