Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z warzywami
Na sam początek makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić i odstawić na bok. Porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę poszatkować drobno. Kwiatuszki kalafiora pokroić na mniejsze kawałki. Pomidor pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą i przyprawić przyprawą.
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wysypać do niego makaron. Na makaron wyłożyć wszystkie połączone warzywa. Ser żółty zetrzeć na tarce. Posypać po warzywach.
Całość włożyć do piekarnika na ok. 25-30 minut w 180 st. Po wyjęciu oprószyć poszatkowaną pietruszką lub koperkiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wysypać do niego makaron. Na makaron wyłożyć wszystkie połączone warzywa. Ser żółty zetrzeć na tarce. Posypać po warzywach.
Całość włożyć do piekarnika na ok. 25-30 minut w 180 st. Po wyjęciu oprószyć poszatkowaną pietruszką lub koperkiem.