michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wieprzowina z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wieprzowina idalnie nadaje się na szybki obiad

Wieprzowina z pieczarkami

Składniki:

Wieprzowina z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z pieczarkami
Mięso umyć następnie powycinać błonki i dokładnie wysuszyć pokroić ma małe kawałki. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Na jednej patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę drobno posiekaną oraz pieczarki dusić 10minut. Na drugiej patelni rozgrzać olej wrzucić mięso i podsmażać aż nabierze brązowego koloru. Następnie pieczarki przełożyć do mięsa i zalać śmietaną doprawić do smaku solą i pieprzem.