Sposób przygotowania:
Wigilijny groch z kapustą
Porcja dla 4 osób
Na jedną porcję:
Energia: 240 kcal
Tłuszcze ogółem: 10 g
Cholesterol: 0 mg
Groch umyj i pozostaw na noc do namoczenia. W dniu przygotowania potrawy, odlej wodę i zalej świeżo przegotowaną wodą. Na dno garnka wlej 1 łyżkę oleju i wsyp odsączoną kapustę. Kapustę przypraw kminkiem i zalej wodą, tak aby kapusta była całkowicie przykryta. Gotuj kapustę około godzinę. Cebulę posiekaj i podsmaż na pozostałym oleju. Ugotowany, miękki groch zmieszaj z kapustą i cebulą i podduś razem przez około 10 minut.
Na jedną porcję:
Energia: 240 kcal
Tłuszcze ogółem: 10 g
Cholesterol: 0 mg
Groch umyj i pozostaw na noc do namoczenia. W dniu przygotowania potrawy, odlej wodę i zalej świeżo przegotowaną wodą. Na dno garnka wlej 1 łyżkę oleju i wsyp odsączoną kapustę. Kapustę przypraw kminkiem i zalej wodą, tak aby kapusta była całkowicie przykryta. Gotuj kapustę około godzinę. Cebulę posiekaj i podsmaż na pozostałym oleju. Ugotowany, miękki groch zmieszaj z kapustą i cebulą i podduś razem przez około 10 minut.