Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Winne faworki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czyli faworki z winem

Winne faworki

Składniki:

Winne faworki

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 1 opakowanie małego cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • pół szklanki półsłodkiego białego wina
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Winne faworki
Utrzeć żółtka z cukrem. Nie przerywając ucierania, wlać wino. Dodać mąkę i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Uformować faworki. Usmażyć jak faworki. Odsączyć. Posypać cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust