Sposób przygotowania:
Wiosenna jajecznica z pomidorem
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki , przekroić na pół i wydrążyć gniazdo nasienne, a następnie pokroić go w grubą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbaskę kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy cebulkę. Cebulę duzimy pod przykryciem aż trochę zmięknie. Do uduszonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy około 3 minuty. Dodajemy jajka, dokładnie mieszamy je z kiełbaską i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż będą częściowo ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami i chwilke jeszcze smażymy aż pomidory się zagrzeja. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!