aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Wiosenna pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chrupiąca pasta do pieczywa, a to dzięki dodanej rzodkiewce. Polecam na wiosenną kolację lub śniadanie.

Wiosenna pasta do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna pasta do pieczywa

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta do pieczywa
Do miski wrzucamy serki topione i dodajemy masło. Przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie rozgniatamy widelcem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do serków. lekko mieszamy. Rzodkiewki również myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie półplasterki. Dorzucamy do miski. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Kroimy w kosteczkę i dorzucamy do pasty. Całość dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pachnącym pieczywem.
Wiosenna pasta do pieczywa
W misce rozgniatamy serki topione z masłem , solą i pieprzem.
Wiosenna pasta do pieczywa
Dodajemy pokrojony szczypiorei i mieszamy.
Wiosenna pasta do pieczywa
Rzodkiewkę myjemy, kroimy i dorzucamy do miski.
Wiosenna pasta do pieczywa
Na końcu dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka i delikatnie mieszamy.