Sposób przygotowania:
wiosenna sałatka
Ryż gotujemy na pół miękko w posolonej wodzie .
Kukurydze wykładamy z puszki na sitko po ty by ściekł sok.
Kroimy na pół wzdłuż ogórki a następnie w pół krążki i dodajemy do kukurydzy na sitko po to aby również z ogórków ściekł sok.
Ugotowany ryż wrzucamy do głebokiej miski.
Por przekrowujemy na pół i kroimy w pół krążki. Wsypujmy do ryżu. paptrykę oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostke , dodajemy do ryżu.
Szynkę oraz ser żółty kroimy w grubsze plastry a póćniej w gruszbszą kostkę i dodajemy do sałatki.
Na koniec dodajemy do tego wszystkiego kukurydze wraz z ogorkiem
Doprawiamy majonezem, musztardą.
Solimy pieprzymy i wstawiamy do lodówki
Smacznego
Kukurydze wykładamy z puszki na sitko po ty by ściekł sok.
Kroimy na pół wzdłuż ogórki a następnie w pół krążki i dodajemy do kukurydzy na sitko po to aby również z ogórków ściekł sok.
Ugotowany ryż wrzucamy do głebokiej miski.
Por przekrowujemy na pół i kroimy w pół krążki. Wsypujmy do ryżu. paptrykę oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostke , dodajemy do ryżu.
Szynkę oraz ser żółty kroimy w grubsze plastry a póćniej w gruszbszą kostkę i dodajemy do sałatki.
Na koniec dodajemy do tego wszystkiego kukurydze wraz z ogorkiem
Doprawiamy majonezem, musztardą.
Solimy pieprzymy i wstawiamy do lodówki
Smacznego