Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

wiosenna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna sałatka kolorowa- wiosenna

wiosenna sałatka

Składniki:

wiosenna sałatka

 

  • 2 torebki ryżki
  • słoik ogórków korniszonych
  • puszka kukurydzy
  • por
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • 200 gram szynki z kurczaka
  • 200 gram sera żółtego
  • majonez, musztarda
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

wiosenna sałatka
Ryż gotujemy na pół miękko w posolonej wodzie .
Kukurydze wykładamy z puszki na sitko po ty by ściekł sok.
Kroimy na pół wzdłuż ogórki a następnie w pół krążki i dodajemy do kukurydzy na sitko po to aby również z ogórków ściekł sok.
Ugotowany ryż wrzucamy do głebokiej miski.
Por przekrowujemy na pół i kroimy w pół krążki. Wsypujmy do ryżu. paptrykę oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostke , dodajemy do ryżu.
Szynkę oraz ser żółty kroimy w grubsze plastry a póćniej w gruszbszą kostkę i dodajemy do sałatki.
Na koniec dodajemy do tego wszystkiego kukurydze wraz z ogorkiem
Doprawiamy majonezem, musztardą.
Solimy pieprzymy i wstawiamy do lodówki
Smacznego