Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Śledzie w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym- doskonała przekąska dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!!

Śledzie  w sosie musztardowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Śledzie osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Pomidory suszone kroję w paski.

2. Śledzie delikatnie mieszam z pomidorami i cebulą. Wykładam na talerz. Majonez mieszam z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam śledzie.

Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.