Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z jajkiem, cieciorką i rzodkiewką
Cieciorkę odsączamy z zalewy. Awokado obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę.
Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w większą kostkę.
Jajka gotujemy na miękko. Rozdrabniamy nożem i dodajemy do sałatki.
Szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy sól, tabasco i olej lniany.
Mieszamy. Chłodzimy i podajemy.
Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w większą kostkę.
Jajka gotujemy na miękko. Rozdrabniamy nożem i dodajemy do sałatki.
Szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy sól, tabasco i olej lniany.
Mieszamy. Chłodzimy i podajemy.