Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z jajkiem i zielonym ogórkiemETAP 1:
Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Ugotować na twardo jajka, obrać i pokroić też w grubą kostkę. Szczypior też pokroić dość grubo. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki sałatki umieścić w salaterce. Wymieszać. Dodać majonez, jogurt, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać i sałatka gotowa.
Dla ozdoby można zrobić ,,wiosenne kwiatki,, z cebuli i szczypioru. Z cebul wyjąć środki. Ponacinać tak, żeby imitowały kwiatki. W szczypior powkładać patyczki do szaszłyków. Cebulki ponabijać na ostre końce patyczków. ,,Kwiatki i łodyżki,, powciskać w sałatkę.
Miłej zabawy, smacznego.