Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z makaronem
1. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na 30 min.
2.Ogórki także obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na 30 min.
3. Jajka gotujemy na twardo, a makaron gotujemy al dente. Szynkę i jajka kroimy w kostkę. Do salaterki wsypujemy wszystkie składniki, dodajemy osączoną kukurydzę, pomidory i ogórki. Przyprawiamy, dodajemy majonez i szczypiorek. Mieszamy.
2.Ogórki także obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na 30 min.
3. Jajka gotujemy na twardo, a makaron gotujemy al dente. Szynkę i jajka kroimy w kostkę. Do salaterki wsypujemy wszystkie składniki, dodajemy osączoną kukurydzę, pomidory i ogórki. Przyprawiamy, dodajemy majonez i szczypiorek. Mieszamy.