natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Wiosenna sałatka z rzodkiewką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka jest wyjątkowego smaku i do tego bardzo ładnie wygląda.

Wiosenna sałatka z rzodkiewką.

Składniki:

Wiosenna sałatka z rzodkiewką.

 

  • 10 rzodkiewek (dużych)
  • 6 duże ogórki konserwowe
  • 10 jajek
  • 5-6 łyżek majonezu
  • 3 łyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z rzodkiewką.
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Opukać pod wodą, osuszyć oraz pokroić przez sitko do miski. Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobniutką kosteczkę. Ogórki odsączyć od wody i pokroić w małą kostkę. Oba składniki dodać do miski. Do produktów dodać szczypiorek i majonez. Mieszać i do smaku dodać sól i pieprz.

Tagi:

jajko jajka